Porc cu cremă de dovleac și usturoi copt

Dacă aveți posibilitatea să gătiți mușchiulețul sous vide, e bine ca, după ce-l fasonați, să îi și tăiați capetele subțiri. Astfel se obține o gătire uniformă a bucăților de carne.

Ingrediente

  1. mușchiuleț de porc  200 gr.
  2. dovleac plăcintar  200 gr.
  3. usturoi – o căpățână
  4. unt  40 gr.
  5. ulei de măsline  20 ml.
  6. sare de mare neagră
  7. piper
  8. semințe de dovleac
  9. flori de busuioc

Mod de preparare

Carnea se fasonează, apoi se asezonează și se rumenește la grill pe toate părțile, după care se dă la cuptor cca. 10 minute, la 170 grade.

Dovleacul se taie și se pune la copt în cuptor. Când s-a copt, se scoate pulpa, care se omogenizează într-un blender împreuna cu untul, iar la urma se asezonează. Usturoiul se coace la cuptor cca. 20 minute, la 160 grade. Semințele de dovleac se prăjesc și se procesează într-un blender până obținem un pesmet crocant.

În momentul servirii, se taie carnea în bucăți mai mici și se decorează cu sare neagră, flori de busuioc și pesmet din semințele de dovleac.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *