Porc cu cremă de dovleac și usturoi copt
Rețete / Porc cu cremă de dovleac și usturoi copt
Dacă aveți posibilitatea să gătiți mușchiulețul sous vide, e bine ca, după ce-l fasonați, să îi și tăiați capetele subțiri. Astfel se obține o gătire uniformă a bucăților de carne.
Ingrediente
- mușchiuleț de porc 200 gr.
- dovleac plăcintar 200 gr.
- usturoi – o căpățână
- unt 40 gr.
- ulei de măsline 20 ml.
- sare de mare neagră
- piper
- semințe de dovleac
- flori de busuioc
Mod de preparare
Carnea se fasonează, apoi se asezonează și se rumenește la grill pe toate părțile, după care se dă la cuptor cca. 10 minute, la 170 grade.
Dovleacul se taie și se pune la copt în cuptor. Când s-a copt, se scoate pulpa, care se omogenizează într-un blender împreuna cu untul, iar la urma se asezonează. Usturoiul se coace la cuptor cca. 20 minute, la 160 grade. Semințele de dovleac se prăjesc și se procesează într-un blender până obținem un pesmet crocant.
În momentul servirii, se taie carnea în bucăți mai mici și se decorează cu sare neagră, flori de busuioc și pesmet din semințele de dovleac.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon