Coaste de porc BBQ

Cumva, coastele au devenit un fel de dish național. Nu știu dacă în trecut se mâncau ca și acum, adică coapte, dar sigur se afumau și nu lipseau din nicio ciorbă pe timp de iarnă.

Ingrediente

  • scăriță de porc  500 gr.
  • cartofi  300 gr.
  • ulei de măsline  30-40 ml.
  • cimbru verde  1 crenguță
  • sos barbecue  100 gr.
  • foi de dafin  2 buc.
  • usturoi  2 căței
  • piper boabe
  • sare de mare

Mod de preparare

Cartofii se curăță, se taie wedges, se stropesc cu ulei de măsline, se aromează cu cimbru și se coc la cuptor -într-un cuptor profesional, aproximativ 30 de minute, la 180 grade. Scărița se curăță de pielea de pe interior și se pune la fiert cu usturoi, dafin, piper boabe și sare. Se fierbe cca. 30 de minute. Odată trecut timpul, coastele se scot, se porționează și se trag la tigaie împreună cu sosul barbecue. Se servesc cu cartofii copți și, opțional, cu un sos picant.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *