Un fel de crochete de cartofi umplute cu carne de porc

Foarte bun servit cald, dar la fel de bine se poate servi rece, acompaniat de un sos rece, în cazul de față sosul creol, un sos pe bază de ceapă.

Ingrediente

  • stafide  20 gr.
  • cartofi albi  500 gr.
  • sare, piper
  • ou  1 buc.
  • ulei de floare  100 ml.
  • carne de porc tocată  500 gr.
  • ceapă tocată  50 gr.
  • usturoi  10 gr.
  • boia iute  1 linguriță
  • coriandru verde  5 gr.
  • făină albă  100 gr.

Mod de preparare

Cartofii se fierb ca pt. cartofi natur, apoi se răcesc și se face un piure din ei, după care adăugăm un ou și făină albă. Aluatul se frământă până devine omogen și nu mai este lipicios. Carnea cu legumele și mirodeniile se prăjesc în puțin ulei, apoi se lasă la răcit. Se rupe puțin din aluat, se întinde în palmă, apoi se umple cu carne, se închide și se rotunjește. Se dă prin făină albă și se prăjește în ulei la foc mic până se rumenește. Se servește cu sos creol.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp