Cotlet de porc cu scorțișoară

Rețetă de pe vremea când studiam bucătăria sud-americană și nu aveam așa de bine conturate ideile gastronomice. Odată cu aprofundarea istoriei gastronomice a acestor țări, mi-am dat seama de importanța identității culinare și a produsului local și am încetat să mai folosesc morcovi baby, printre altele :).

Ingrediente

  • cotlet de porc  300 gr.
  • smochine  100 gr.
  • morcovi  200 gr.
  • arpagic (ceapă mică)  200 gr.
  • miere  50 ml.
  • zeamă de pui  200 ml.
  • ulei de floare  30 ml.
  • unt  50 gr.
  • cuișoare  2-3 gr.
  • scorțișoară  3-4 gr.
  • nucșoară  3-4 gr.
  • piper, sare

Mod de preparare

Se fasonează cotletul de porc și se înfig cuișoarele în el, se asezonează cu scorțișoară, sare și piper. Se stropește cu puțină zeamă de oase și se dă la cuptor cca. 40 de minute, la 175 de grade. Arpagicul se pune într-o oală cu puțină zeamă de oase, apoi se adaugă mierea și untul. Se gătește până când lichidul scade și se caramelizează. Morcovii se fierb separat. Se taie în două smochinele și se călesc cu morcovii împreună, în puțin unt, apoi se asezonează cu nucșoară.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!