Coaste de porc aromate

Primul meu job în România a fost într-un bar unde se serveau doar coaste cu sos bbq, iar după 15 ani, acolo încă se servește același lucru :), ceea ce nu-i rău deloc. Dar pe atunci mi se cam acrise de rețeta clasică cu sos bbq și, dorindu-mi ceva nou, am ajuns și la minunea asta.

Ingrediente

  • coaste de porc – scăriță  500 gr.
  • sos oyster  40 gr.
  • usturoi  2 căței
  • ghimbir rădăcină  20 gr.
  • busuioc proaspăt  10 gr.
  • anason  3 gr.
  • cuișoare  3 gr.
  • scorțișoară  3 gr.
  • orez basmati  50 gr.
  • ulei de susan  10 ml.
  • ardei iute proaspăt  30 gr.
  • vin alb  20 ml.
  • ardei iute  – o bucată

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă sosul oyster, condimentele și uleiul de susan. Într-o oală cu apă se fierb coastele de porc, cca. 30 de minute. Într-un wok se pun la călit usturoiul și ghimbirul, apoi se adaugă coastele de porc și se prăjesc până se rumenesc, iar apoi se adaugă mixul de sos cu condimente. Totul se gătește până când sosul se reduce și se caramelizează pe coaste. Apoi se adaugă busuiocul proaspăt și se mai sotează cca. 2 minute. Se servește cu orez basmati alb.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!