Mușchiuleț de porc cu cartofi dauphinoise, gălbiori, lobodă și rucola
Rețete / Mușchiuleț de porc cu cartofi dauphinoise, gălbiori, lobodă și rucola
Ingrediente
- mușchiuleț de porc 200 gr.
- gălbiori 50 gr.
- cartofi 200 gr.
- smântână lichidă 30 ml.
- lapte 30 ml.
- usturoi 10 gr.
- ceapă 20 gr.
- rucola 10 gr.
- lobodă 10 gr.
- foi de dafin – 2 foi
- ulei de floarea soarelui 30 ml.
- ulei de măsline 10 ml.
- sare, piper
Mod de preparare
Mușchiulețul de porc se fasonează, apoi se prăjește la grătar. Când s-a rumenit, se pune într-o tavă și se dă la cuptor cca. 10 minute (170 grade). Rucola și uleiul de măsline se procesează într-un blender, apoi se asezonează. Frunzele de lobodă se spală. Gălbiorii se călesc împreună cu puțin usturoi și ceapă tocată, iar la urmă se asezonează. Cartofii de spală, se curăță și se taie felii subțiri. Într-o oală se călește puțin usturoi cu frunzele de dafin. Când s-au rumenit, se scot din oală. Se adaugă smântâna, laptele și feliile de cartofi. Se gătește totul cca. 5 minute sau până se înmoaie feliile de cartofi, apoi se pun într-o tavă și se dau la cuptor cca. 25 de minute. Când cartofii s-au gătit, se scot din cuptor și se porționează.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon