Mușchiuleț de porc cu cartofi dauphinoise, gălbiori, lobodă și rucola

Pe vremea când nu era sous vide, era mai greu .... sau poate mai ușor. Atunci prăjeai carnea și apoi o puneai la cuptor, doar două operațiuni pe care, însă, trebuia să le stăpânești bine. Două minute în plus sau câteva grade mai mult și carnea ieșea iască. Pe de altă parte, acum trebuie să videzi, să potrivești temperaturile, să ai răbdare mai mult timp, să pasteurizezi și apoi, la momentul potrivit, să gătești, ceea ce nu-i lucru puțin.

Ingrediente

  • mușchiuleț de porc  200 gr.
  • gălbiori  50 gr.
  • cartofi  200 gr.
  • smântână lichidă  30 ml.
  • lapte  30 ml.
  • usturoi  10 gr.
  • ceapă  20 gr.
  • rucola  10 gr.
  • lobodă  10 gr.
  • foi de dafin – 2 foi
  • ulei de floarea soarelui  30 ml.
  • ulei de măsline  10 ml.
  • sare, piper

Mod de preparare

Mușchiulețul de porc se fasonează, apoi se prăjește la grătar. Când s-a rumenit, se pune într-o tavă și se dă la cuptor cca. 10 minute (170 grade). Rucola și uleiul de măsline se procesează într-un blender, apoi se asezonează. Frunzele de lobodă se spală. Gălbiorii se călesc împreună cu puțin usturoi și ceapă tocată, iar la urmă se asezonează. Cartofii de spală, se curăță și se taie felii subțiri. Într-o oală se călește puțin usturoi cu frunzele de dafin. Când s-au rumenit, se scot din oală. Se adaugă smântâna, laptele și feliile de cartofi. Se gătește totul cca. 5 minute sau până se înmoaie feliile de cartofi, apoi se pun într-o tavă și se dau la cuptor cca. 25 de minute. Când cartofii s-au gătit, se scot din cuptor și se porționează.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!