Piure de cartof dulce, piure de mazăre, sparanghel și ciuperci

Cred că eram la Baia Mare când am început să mă joc cu piureurile astea. Un domn bucătar, cam de vârsta a doua, era la noi în probe. Dânsul lucrase mai mult prin cantine și la nunți, mai tot timpul cu cârca, niciodată cu penseta, așa că, atunci când m-a văzut că stau vreo 10 minute și mă tot joc cu o farfurie, a decis că de a doua zi nu mai vine. Je ne regrette rien :)

Ingrediente

  • cartof dulce  200 gr.
  • mazăre verde  100 gr.
  • sparanghel verde  100 gr.
  • ciuperci japoneze  50 gr.
  • frunze de mangold  20 gr.
  • unt  50 gr.
  • sare neagră
  • piper roșu

Mod de preparare

Cartoful se fierbe, apoi se adaugă puțin unt și se face un piure, se asezonează. La fel procedăm și cu mazărea. Sparanghelul se opărește în puțină apă cu sare, apoi se feliază foarte subțire. Ciupercile se blanșează în apă cu sare.

În momentul servirii, ciupercile și sparanghelul se trag la tigaie cu puțin unt, sare și piper. Farfuria se decorează cu frunzele de mangold.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *