Ouă de prepeliță, leurdă și spanac
Cu excepția caviarului fals, întregul preparat e gândit să fie gătit outdoor. Acolo unde găsești verdețurile, faci un foc, încingi fonta și rumenești totul la foc iute. La urmă înmoi bucăți zdravene de pâine în gălbenușurile de ouă și, dacă ești norocos și ai și un pahar de vin ....
Ingrediente
- ouă de prepeliță 2 buc.
- leurdă 100 gr.
- spanac tânăr 100 gr.
- ceapă verde 2-3 buc.
- usturoi 10 gr.
- ulei de rapiță presat la rece 20 ml.
- nucșoară 2 gr.
- pâine integrală 2-3 felii
- sare, piper
- agar-agar
- micro-plante
Mod de preparare
Ouăle se prăjesc într-o tigaie de fontă, apoi se iau deoparte și tot în fontă se rumenește și ceapa verde. Se sotează, pe rând, leurda în puțin ulei de rapiță și spanacul, căruia îi adăugăm puțină nucșoară. Toate se asezonează. Pâinea se taie în fâșii subțiri și se prăjește. Usturoiul se fierbe cu puțină apă și condimente, apoi se pasează. Lichidul obținut se fierbe cu agar-agar, apoi se picură cu o pipetă în ulei rece, pentru a obține caviarul fals.
În momentul servirii, se presară piper proaspăt măcinat și sare de mare.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon
DIN ACEEASI CATEGORIE
FII SOCIAL!
Share on facebook
Share on whatsapp