Cartofi crocanți cu salvie

Cartofii ăștia crocanți se pot așeza și altfel, nu numai în cuib. Dacă ai inele de inox, îi așezi pe tava de copt și faci din ei niște discuri foarte crocante și aromate, pe care le folosești pe post de bază la un bufet finger food. Merg grozav de bine cu unturi aromate, creme de brânză, dar și mousse-uri de pește.

Ingrediente

  • salvie 5 gr.
  • unt 30 gr.
  • cartofi 300 gr.
  • sare de mare 1 gr.
  • piper 1 gr.

Mod de preparare

Cartofii curățați se feliază foarte subțire la feliator, apoi feliile se taie cu ajutorul cuțitului în fâșii subțiri. Într-o tigaie de teflon se topește untul, se adaugă salvia și se rumenește puțin, apoi se adaugă cartofii și se prăjesc până se-nmoaie și mai apoi prind culoare. Se pun într-o tavă/ formă de copt și se dau la cuptorul încins la 180 de grade cca. 20 minute sau până devin crocanți și foarte rumeniți.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *