Înghețată de dovleac cu cornetul făcut “praf”

Când ai ghinion și scapi cornetul pe jos, da' nu chiar pe jos, ci pe o farfurie :) și apoi faci să fie frumos și să nu se prindă lumea că ești împiedicat :).

Ingrediente

  • dovleac plăcintar  400 gr.
  • ghimbir  10 gr.
  • miere  30 gr.
  • gumă de guar  1 gr.
  • gumă xanthan  1 gr.
  • pain d’epices – o felie
  • pâine neagră – o felie
  • polen  3 gr.

Mod de preparare

Dovleacul se dă la cuptor cca. 45 de minute, la 175 grade. Când s-a copt, se scoate miezul cald cu ajutorul unei linguri și se lasă la temperat. Ghimbirul se toacă mărunt, apoi se amestecă cu pulpa dovleacului și cu mierea. Totul se pasează bine cu un blender, apoi piureul obținut se trece printr-o sită fină. Apoi se amestecă cu guma de guar și guma xanthan și se pasează cu blenderul încă 5 minute sau până când devine o cremă cu o textură fină. Totul se pune la rece.

Feliile de pâine se uscă, apoi se fac pesmet. Pesmetul obținut se amestecă cu polenul. În momentul servirii se așază o porție de înghețată pe o “movilă” de amestec de pesmet.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *