Cornulețe cu anason

Eu sunt mare fan anason, dar nu pot băga mâna în foc pentru toată lumea. Așa că, dacă nu îți place aroma de anason, poți schimba cu cardamom, scorțișoară, vanilie sau orice alt condiment îți trece prin minte. Spor la treabă!

Ingrediente

  • drojdie proaspătă 40 gr.
  • zahăr 160 gr.
  • sare câteva grame
  • apă călduță 100 ml.
  • făină albă 700 gr.
  • untură de porc 100 gr. (sau ulei de măsline)
  • ouă 2 buc.
  • anason stelat 20 gr.
  • lapte cald 100 ml.

Mod de preparare

Într-un bol se pune drojdia și 10 gr. de zahăr în apă calduță. În alt recipient se pun împreună: ouăle, 150 gr. de zahăr, untura, laptele cald și anasonul măcinat. Apoi se adaugă făina și se amestecă totul bine. După ce s-au omogenizat ingredientele cu făina, adăugăm și amestecul de drojdie. Totul se amestecă până devine un aluat care se frământă cca. 5 minute. Aluatul se taie în bucăți mai mici și i se dă formă, apoi se așază pe o tavă de cuptor, se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit cca. de 90 minute. Înainte să le introducem la cuptor, le ungem cu ou bătut. La cuptor merg 15-20 minute, la 200 de grade.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp