Clatite Kaiserschmarrn
Rețete / Clatite Kaiserschmarrn
Ingrediente
- stafide 20 gr.
- esență de rom 10 ml.
- ouă 5 buc.
- esență de vanilie 1 lgț.
- coajă de lămâie rasă
- zahăr 50 gr.
- lapte 300 ml.
- făină albă 100 gr.
- unt 30 gr.
- zahăr brun
- smântână pentru frișcă
- gem de fructe de pădure (merișoare)
Mod de preparare
Stafidele se pun la înmuiat în rom cca. 30 de minute. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile cu puțină sare până se fac o spumă moale.
Într-un bol se bat gălbenușurile cu zahărul până se omogenizează bine. Se adaugă esența de vanilie, coaja de lămâie, laptele și puțin câte puțin făina, amestecând în continuu cu telul.
Se adaugă spuma de albușuri, amestecând ușor din vârful castronului spre fund. Aluatul obținut se lasă să se odihnească cca. 10 minute. Într-o tigaie de teflon se topește o linguriță de unt, se toarnă un polonic din compoziție și se presară deasupra câteva stafide. Totul se gătește la o temperatură foarte mică. După 5 minute sau când s-a rumenit puțin, se întoarce clătita pe cealaltă parte și se adaugă puțin zahăr brun. Se repetă această operațiune până când se rumenește clătita pe ambele părți.
În momentul servirii, clătita se rupe, se adaugă frișca bătută și gemul de merișoare sau de fructe de pădure.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon