Hribi de sezon

Sezonul hribelor nu-i chiar scurt, deci nu prea ai scuze să nu mănânci bunătățile astea. Bine, dacă ai alergie, ai și scuză. Da atunci ne pare tare rău pentru tine.

Ingrediente

  • hribi 300 gr
  • pătrunjel verde 1 legătură
  • usturoi 2-3 căței
  • ceapă verde 2 fire
  • brânză burduf învechită 50 gr
  • ulei presat la rece 30 ml
  • zeamă de legume 200 ml
  • sare, piper câteva grame

Mod de preparare

Ciupercile se curăță, apoi se taie în cuburi mari. Usturoiul, ceapa verde  și pătrunjelul se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun la călit usturoiul, ceapa și pătrunjelul, apoi se adaugă ciupercile și totul se sotează 2-3 minute sau până se rumenesc ciupercile. Apoi se adaugă zeama de legume, treptat. Când ciupercile s-au înmuiat pe jumătate se asezonează, se iau de pe foc și se stropesc cu pătrunjel verde tocat și cu brânză de burduf răzuită. Merge bine așa cum e sau lângă o porție sănătoasă de mămăligă.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *