Hribi de sezon

Sezonul hribelor nu-i chiar scurt, deci nu prea ai scuze să nu mănânci bunătățile astea. Bine, dacă ai alergie, ai și scuză. Da atunci ne pare tare rău pentru tine.

Ingrediente

  • hribi 300 gr
  • pătrunjel verde 1 legătură
  • usturoi 2-3 căței
  • ceapă verde 2 fire
  • brânză burduf învechită 50 gr
  • ulei presat la rece 30 ml
  • zeamă de legume 200 ml
  • sare, piper câteva grame

Mod de preparare

Ciupercile se curăță, apoi se taie în cuburi mari. Usturoiul, ceapa verde  și pătrunjelul se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun la călit usturoiul, ceapa și pătrunjelul, apoi se adaugă ciupercile și totul se sotează 2-3 minute sau până se rumenesc ciupercile. Apoi se adaugă zeama de legume, treptat. Când ciupercile s-au înmuiat pe jumătate se asezonează, se iau de pe foc și se stropesc cu pătrunjel verde tocat și cu brânză de burduf răzuită. Merge bine așa cum e sau lângă o porție sănătoasă de mămăligă.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns