Coji de ouă umplute

Teoretic ușor de prezentat, ușor de servit, dar al naibii de greu de pregătit. Dacă nu ai ouă bune de casă, ai mari probleme, pentru că tot al doilea se sparge. Dar nah, ce-i țanțoș, îi țanțoș.

Ingrediente

  • somon fume  50 gr.
  • brânză de capră 50 gr.
  • magiun de prune 50 gr.
  • piept de rață afumat  30 gr
  • smântână lichidă 100 ml.
  • oțet balsamic 20 ml.
  • zeamă de sfeclă roșie 20 ml.
  • icre de somon  10 gr.
  • gumă de guar  2-3 gr.
  • agar-agar   2-3 gr.
  • mărar, cimbru

Mod de preparare

Somonul fume se amestecă cu jumătate de smântână lichidă, mărar și puțină gumă de guar.

Rața se feliază foarte subțire.

Brânza de capră se amestecă cu restul de smântână lichidă și puțin cimbru. Se omogenizează până rezultă o pastă fină. Oțetul balsamic se amestecă cu o parte din agar-agar și se dă în clocot, apoi cu ajutorul unei pipete se picură într-un recipient cu ulei de măsline răcit. Când se răcesc, sferele se scot cu ajutorul unei spatule. Procedeul se repetă și în cazul sucului de sfeclă roșie.

Cu ajutorul unui egg topper se ia capacul de la 3 ouă, iar cojile se golesc și se spală bine. Apoi se vopsesc cu vopsea pe baza de cacao (sau vopsea de ouă) și se lasă la uscat.

Un ou se umple cu mousse de somon fume și se decorează cu icre de somon și mărar, al doilea se umple cu magiun, se adaugă feliile de rață afumată și se ornează cu „caviarul” de oțet balsamic, iar al treilea ou se umple cu cremă de brânză, se decorează cu „caviarul” de sfeclă roșie și puțin cimbru.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns