Papa a la huancaina

Ingrediente

  • cartofi  300 gr.
  • brânză de vaci  100 gr.
  • ardei gras galben  1 buc.
  • ardei iute  1 buc.
  • ouă  1 buc.
  • ulei de măsline  20 ml.
  • măsline  10 gr.
  • microplante pentru decor
  • pătrunjel verde  5 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă, apoi se răcesc, se curăță și se taie în două, pe lungime. Oul se fierbe tare, apoi se curăță și se toacă mărunt. Ardeiul gras și cel iute se coc pe grătar, apoi se curăță și se pun într-un bol împreună cu brânza de vaci și uleiul de măsline. Totul se pasează cu ajutorul unui blender, până obținem o cremă omogenă, iar apoi se asezonează. În momentul servirii, cartofii se așază pe o farfurie, se acoperă cu pastă de brânză, măslinele și oul tocat. La urmă se presară pătrunjel verde tocat și microplante.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp