Blini cu icre de somon

Clătite rusești sau ucrainiene, din grâu sau hrișcă, pentru caviar sau alte garnituri. Ies aproape la fel de bine și cu făină albă, doar trebuie ajustată rețeta după propriile dorințe.

Ingrediente

Ingrediente uscate:

  • făină albă  450 gr.
  • drojdie  14 gr.
  • zahăr  10 gr.
  • sare  10 gr.

Ingrediente „ude”:

  • ouă 6 buc.
  • smântână  300 ml
  • lapte 55o ml

Topping :

  • smântână acră de 32%
  • icre de somon
  • frunze de pătrunjel verde

Mod de preparare

Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și laptele și se lasă la frigider cca. 2 ore. Albușurile se bat spumă și se încorporează încet-încet compoziției anterioare. Masa obținută trebuie să aibă consistența unei compoziții pentru clasicele clătite, doar puțin mai densă și mai aerată.

Într-o tigaie de teflon se încinge o lingură de ulei și se pune o lingură din compoziția de blini, se prăjește pe ambele părți, se scoate și se lasă la temperat.  Se servește cu smântână grasă rece și icre de somon. Se poate asezona și decora cu pătrunjel proaspăt, mărar sau chives.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns