Blini cu icre de somon
Rețete / Blini cu icre de somon
Clătite rusești sau ucrainiene, din grâu sau hrișcă, pentru caviar sau alte garnituri. Ies aproape la fel de bine și cu făină albă, doar trebuie ajustată rețeta după propriile dorințe.
Ingrediente
Ingrediente uscate:
- făină albă 450 gr.
- drojdie 14 gr.
- zahăr 10 gr.
- sare 10 gr.
Ingrediente „ude”:
- ouă 6 buc.
- smântână 300 ml
- lapte 55o ml
Topping :
- smântână acră de 32%
- icre de somon
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare
Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și laptele și se lasă la frigider cca. 2 ore. Albușurile se bat spumă și se încorporează încet-încet compoziției anterioare. Masa obținută trebuie să aibă consistența unei compoziții pentru clasicele clătite, doar puțin mai densă și mai aerată.
Într-o tigaie de teflon se încinge o lingură de ulei și se pune o lingură din compoziția de blini, se prăjește pe ambele părți, se scoate și se lasă la temperat. Se servește cu smântână grasă rece și icre de somon. Se poate asezona și decora cu pătrunjel proaspăt, mărar sau chives.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon