Carpaccio de hribi cu vinegretă de mure

Noi nu prea mâncăm ciuperci crude, dar dacă vă hotărâți să o faceți, să folosiți doar hribi de cea mai bună calitate. Și niciodată să nu mâncați cantități mari de ciuperci crude.

Ingrediente

  • hribi proaspeți  1 buc.
  • pâine de casă  1 felie
  • rucola – câteva firicele
  • mure  50 gr.
  • oțet de miere  10 ml.
  • ulei de măsline  20 ml.
  • sare de mare
  • piper
  • cimbru – câteva firicele
  • rozmarin – o crenguță

Mod de preparare

Pâinea se taie cubulețe. Verdețurile se toacă mărunt, apoi se amestecă cu pâinea, se asezonează și se adaugă puțin ulei de măsline. Se dă la cuptor până se rumenește. Crutoanele obținute se lasă la răcit, apoi se pasează cu ajutorul unui blender, până devin pesmet. Hribii se curăță cu un prosop umed. Mai apoi, se taie în felii foarte subțiri. Oțetul, uleiul de măsline, murele, sarea și piperul se amestecă într-un bol. În momentul servirii, se așază feliile de hribi, apoi pesmetul de pâine, frunzulițele de rucola și, la urmă, totul se stropește cu vinegreta de mure. Se asezonează.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns