Creveți poșați, jeleu de șofrănel și sare neagră de Cipru
Rețete / Creveți poșați, jeleu de șofrănel și sare neagră de Cipru
Să poșezi creveții nu e chiar ceva ce faci zilnic pentru că, fiind foarte ușor și rapid de gătit, nu prea ai chef să stai 30-40 minute pentru o tehnică diferită. Dar dacă încerci, o să-ți dai seama de ce alții au răbdare și gătesc încet.
Ingrediente
- creveți black tiger 250 gr.
- șofrănel – câteva firicele
- agar-agar 2 gr.
- Martini 10 ml.
- sare neagră de Cipru
- piper proaspăt măcinat
- ulei de măsline extra virgin 200 ml.
- zeama de la o lămâie
- zahăr 5 gr.
Mod de preparare
Creveții se curăță, apoi se taie în două pe lungime, apoi se așază într-o tavă de inox și se acoperă cu uleiul de măsline. Se dau la cuptor circa 30 minute, la 60 grade. Într-o cratiță se pune o cană de apă și firicelele de șofrănel; se pune la foc mic. Mai apoi, se adaugă puțin Martini, zahăr și agar-agar și se lasă să dea în clocot. Compoziția fierbinte se pune într-o tavă cu hârtie cerată și se lasă la răcit. Când s-a răcit, se taie în fâșii lungi. În momentul servirii, se așază creveții, se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se acoperă cu pelicula de șofrănel și, deasupra, se macină sare neagră.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon