„Turnuri” de carpaccio de vită
Rețete / „Turnuri” de carpaccio de vită
Ingrediente
- mușchi de vită 150 gr.
- file anșoa 10 gr.
- ceapă roșie 20 gr.
- unt 10 gr.
- capere 5 gr.
- roșii uscate la soare 10 gr.
- parmezan 10 gr.
- oțet balsamic 30 ml.
- agar-agar 2 gr.
- sare, piper
Mod de preparare
Carnea de vită se ține la rece cca. 2 ore, apoi se taie în 4 bucăți foarte subțiri. Restul se toacă cu ajutorul unui cuțit de bucătărie. Ceapa roșie, caperele, roșiile uscate și fileurile de anșoa se toacă și ele mărunt, apoi se amestecă cu carnea de vită și untul topit și, astfel, obținem un tartar. Tartarul se asezonează. Feliile de vită se asezonează și se aplatizează cu latul lamei unui cuțit. Feliile se umplu cu tartarul făcut și apoi se rulează cu ajutorul unei folii de plastic. Se strânge bine și se lasă la rece cca. 2 ore. Oțetul balsamic și agarul se dau în clocot, apoi compoziția se întinde pe o folie de cuptor și se lasă la răcit. Parmezanul se rade pe o hârtie de copt și apoi se dă la microunde cca. 30 de secunde. Odată răcită, foița de oțet balsamic se taie în fâșii subțiri. În momentul servirii, turnurile de carpaccio se așază în picioare și, la bază, se „leagă” cu câte o foiță de balsamic. Se decorează cu biscuiții de parmezan.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon