Tartar de creveți
Rețete / Tartar de creveți
Ingrediente
- creveți black tiger 200 gr.
- ardei iute roșu 20 gr.
- pătrunjel verde
- tabasco
- cerneală de sepie
- zeama de la o lămâie
- Martini 10 ml.
- ceapă albă 30 gr.
- foi de dafin 2-3 buc.
- unt 30 gr.
- ulei de măsline 30 ml.
Mod de preparare
Creveții se curăță. Cojile se călesc în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa albă și foile de dafin, se rumenesc și apoi se flambează cu Martini-ul, se adaugă apă și se lasă la fiert câteva ore. Când considerați că zeama este destul de consistentă, se ia de pe foc și toată compoziția se pasează. Apoi se pune din nou la foc, cam o oră. Zeama trebuie să se reducă tare, tare, iar după ce a trecut un ceas bun se ia iar de pe foc și se strecoară printr-o sită fină. Zeama rezultată trebuie să fie foarte consistentă și destul de groasă. Aceasta se asezonează cu cerneala de sepie și cu unt.
Creveții se opăresc, apoi se toacă mărunt. Ardeiul iute și pătrunjelul se toacă mărunt, apoi se amestecă cu tabasco, puțin ulei de măsline și zeama de lămâie. Toată această compoziție se amestecă cu creveții tocați. Se lasă la marinat.
În momentul servirii se pune tartarul de creveți peste zeama/ crema cu cerneală de sepie.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon