Tartar de creveți

Sigur că, dacă ești grăbit, poți face rețeta asta și fără zeama cu cerneală de sepie. Restul merge destul de repede și te descurci bine cu câteva felii de pâine prăjită și puțin unt.

Ingrediente

  • creveți black tiger  200 gr.
  • ardei iute roșu  20 gr.
  • pătrunjel verde
  • tabasco
  • cerneală de sepie
  • zeama de la o lămâie
  • Martini  10 ml.
  • ceapă albă  30 gr.
  • foi de dafin  2-3 buc.
  • unt  30 gr.
  • ulei de măsline  30 ml.

Mod de preparare

Creveții se curăță. Cojile se călesc în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa albă și foile de dafin, se rumenesc și apoi se flambează cu Martini-ul, se adaugă apă și se lasă la fiert câteva ore. Când considerați că zeama este destul de consistentă, se ia de pe foc și toată compoziția se pasează. Apoi se pune din nou la foc, cam o oră. Zeama trebuie să se reducă tare, tare, iar după ce a trecut un ceas bun se ia iar de pe foc și se strecoară printr-o sită fină. Zeama rezultată trebuie să fie foarte consistentă și destul de groasă. Aceasta se asezonează cu cerneala de sepie și cu unt.
Creveții se opăresc, apoi se toacă mărunt. Ardeiul iute și pătrunjelul se toacă mărunt, apoi se amestecă cu tabasco, puțin ulei de măsline și zeama de lămâie. Toată această compoziție se amestecă cu creveții tocați. Se lasă la marinat.
În momentul servirii se pune tartarul de creveți peste zeama/ crema cu cerneală de sepie.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp