Tiradito – pește marinat

Rețeta asta, la mama ei acasă, se face cu Aji amarillo, adică ardei iute galben. Soiul este originar din Peru și este considerat ca fiind unul dintre ingredientele ce formează sfânta treime a gastronomiei peruane. Cum nu se găsește la noi, cea mai bună metodă e să amesteci un ardei galben gras cu unul iute. This is as good as it gets.

Ingrediente

  • un file de pește alb
  • ceapă roșie  30 gr.
  • usutroi  5 gr.
  • corindru verde – câteva crenguțe verzi
  • zeama de la 2-3 limete
  • ardei gras galben  1 buc.
  • ardei iute galben  1 buc.
  • ulei de măsline  20 ml.

Mod de preparare

Fileul de pește se porționează, apoi se așază pe o farfurie. Ceapa, usturoiul și corinadrul verde se toacă mărunt, apoi se amestecă cu zeama de limetă. Compoziția obținută se toarnă peste pește, se asezonează și se lasă la marinat circa 10 minute. Ardeiul gras și cel iute se coc la cuptor sau grătar. Când sunt gata, se curăță și li se îndepărtează semințele. Pulpa se pune într-un blender, se asezonează și se adaugă uleiul de măsline. Totul se pasează până obținem o cremă fină și omogenă. Aceasta se pune peste pește și se servește așa sau cu porumb dulce fiert.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!