Ceviche cu biban de mare și banane

Un ceviche clasic cu un mic twist. Dulceața bananei o să regleze din aciditatea peștelui marinat, dar dacă nici asta nu ajută, atunci reveniți la clasicele garnituri ale ceviche-ului: cartoful dulce și porumbul fiert.

Ingrediente

  • biban de mare filetat  200 gr.
  • ceapă roșie  50 gr.
  • coriadru  5 gr.
  • usturoi  5 gr.
  • roșii  100 gr.
  • ardei iute roșu  5 gr.
  • zeama de la 2 limete
  • sare – după gust
  • piper – după gust
  • banane  1 buc.

Mod de preparare

Banana se taie în felii subțiri la feliator, apoi se prăjește în ulei abundent, până se rumenește. Feliile se scot și se pun la scurs. Peștele, ardeiul iute, ceapa, roșiile și usturoiul se taie mărunt, apoi se amestecă totul cu zeama de limetă, se asezonează și, la urmă, se adaugă coriandrul tocat. Totul se lasă la macerat cca. 10 minute.
Peștele se servește cu feliile crocante de banană. Dacă rezultatul este destul de acid, se pot amesteca cu porumb fiert și cartofi dulci.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!