Ficat de gâscă cu pepene marinat quatre epices

Dacă nu ai mai prăjit ficat de gâscă, fără să vrei, poți realiza un număr de magie :). Dacă nu ești atent și lași prea mult ficatul la foc, sunt șanse foarte mari să dispară ficatul din tigaie și să rămână doar grăsime și multe regrete.

Ingrediente

  • ficat de gâscă  100 gr.
  • unt  30 gr.
  • ghimbir praf  5 gr.
  • scorțișoară  5 gr.
  • piper negru  5 gr.
  • cuișoare  5 gr.
  • pepene galben  200 gr.
  • zahăr brun  50 gr.
  • cognac  20 ml.
  • sare – după gust
  • fructe de pădure

Mod de preparare

Ficatul de gâscă se taie în felii groase de cca. 3 cm, se asezonează și se stropește cu puțin cognac, apoi se lasă la rece cca. 20 de minute. Pepenele galben se taie în felii și se pune într-un bol. Într-o oală se fierbe apa cu zahăr și se face un sirop, apoi se adaugă quatre epices (piper, ghimbir praf, cuișoare și nucșoară). Când siropul este gata, se toarnă peste feliile de pepene și se dă în clocot; totul se lasă la macerat.
Bucățile de ficat se călesc în unt până devin rumene.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp