Doradă marinată în yuzu
Rețete / Doradă marinată în yuzu
Pește crud, marinat în diverse mirodenii și sucuri de fructe, o să întâlniți aproape în fiecare cultură gastronomică. Asta-i doar o idee, de aici fiecare face ce crede cu ea.
Ingrediente
- file de doradă 2 buc.
- yuzu 2 buc.
- porumb fiert 50 gr.
- ardei iute 10 gr.
- coriandru proaspăt 5 gr.
- sare de mare
- piper alb
- usturoi 5 gr.
Mod de preparare
Fileurile de doradă se taie fâșii și se așază într-un vas ceramic. Fructele de yuzu se storc, iar zeama rezultată se pune peste pește. Ardeiul, usturoiul și coriandrul se toacă mărunt, apoi se pun peste pește. Se asezonează și totul se lasă la macerat cca. 10 minute. În momentul servirii se adaugă boabele de porumb.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon