Doradă marinată în yuzu

Pește crud, marinat în diverse mirodenii și sucuri de fructe, o să întâlniți aproape în fiecare cultură gastronomică. Asta-i doar o idee, de aici fiecare face ce crede cu ea.

Ingrediente

  • file de doradă  2 buc.
  • yuzu  2 buc.
  • porumb fiert  50 gr.
  • ardei iute  10 gr.
  • coriandru proaspăt  5 gr.
  • sare de mare
  • piper alb
  • usturoi  5 gr.

Mod de preparare

Fileurile de doradă se taie fâșii și se așază într-un vas ceramic. Fructele de yuzu se storc, iar zeama rezultată se pune peste pește. Ardeiul, usturoiul și coriandrul se toacă mărunt, apoi se pun peste pește. Se asezonează și totul se lasă la macerat cca. 10 minute. În momentul servirii se adaugă boabele de porumb.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp