Choux cu hribi, trufe și cremă de dovleac

Un fel de chintesență a toamnei, aparent ușor de executat, aluatul de choux poate să nu crească, nu din cauza cuptorului, ci din cauza pudrei de hribi încorporate în aluatul de bază. Pudra trebuie să fie foarte fină și nu foarte multă, altfel nu lasă să crească aluatul.

Ingrediente

  • dovleac placintăr  200 gr.
  • unt  20 gr.
  • trufe  1 gr.
  • ulei de trufe  5 ml.
  • hribi deshidratați  5 gr.
  • salată mixtă pentru decor

Pentru aluat:

  •  apă  300 ml.
  •  ulei  100 ml.
  •  faină  150 gr.
  •  hribi deshidratați (pudră)  10 gr.

Mod de preparare

Într-o cratiță punem apa și uleiul, apoi le punem pe foc. Când dă în clocot, tragem cratița de pe foc și încorporăm toată făina deodată și praful de hribi deshidratați.
Amestecăm bine cu un tel sau o spatulă de lemn, apoi încorporăm ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare. Când am obținut o cremă omogenă, lăsăm să se tempereze puțin. Într-o tavă de cuptor se poșază crema care se dă la cuptor cca. 35 minute, la 170 grade.

Dovleacul se fierbe, se scurge și se amestecă cu untul și uleiul de trufe, apoi se pasează cu ajutorul unui blender, până obținem o cremă omogenă.

În momentul servirii, se taie choux-urile, apoi se umplu cu o parte din crema de dovleac. Restul de cremă se întinde pe farfurie, apoi se așază choux-ul umplut, se decorează cu praf de hribi deshidratați, felii de trufe și salată mixtă.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp