Melci, caviar alb, blini și cremă de usturoi
Rețete / Melci, caviar alb, blini și cremă de usturoi
Ingrediente
- carne de melci 150gr.
- usturoi 200 gr.
- lapte 100 ml.
- ceapă verde 2 buc.
- ierburi de Provence 5 gr.
- faină albă 20 gr.
- ouă 1 buc.
- bicarbonat 2 gr.
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui 100 ml.
- agar-agar 2 gr.
- lecitină de soia 2 gr.
Mod de preparare
Usturoiul se fierbe în lapte cu puțină sare. Din făină, ierburi, ou și bicarbonat stins se face un aluat, se condimentează, apoi se prăjește câte puțin, în așa fel încât să iasă niște mini clătite. Usturoiul fiert se pasează cu ajutorul unui blender până devine o cremă omogenă.
O parte din cremă se lungește cu puțin lapte și se împarte în două, o parte se amestecă cu lecitina de soia și se spumează cu un blender. Restul se amestecă cu agar-agar și se dă într-un clocot, apoi cu ajutorul unei pipete se picură într-un vas cu ulei rece pentru a se sferifica.
Ceapa verde se curață, apoi se rumenește la grill. Melcii se rumenesc la tigaie cu puțin usturoi și condimente. În momentul servirii se așază o porție de blini, peste care punem melcii, apoi caviarul fals, ceapa verde prăjită, spuma de usturoi și, lângă, se așază piureul de usturoi. Se decorează cu micro-plante.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon