Bruschette cu de toate
Rețete / Bruschette cu de toate
Ingrediente
- ardei kapia 1 buc
- gălbenuș de ou crud 1 buc
- gălbenuș de ou fiert 1 buc
- usturoi 2-3 căței
- ulei de floarea soarelui 100 ml
- roastbeef 30 gr
- ton conservă 30 gr
- capere 10 gr
- grav lax de somon 40 gr
- muștar dijon 30 gr
- mărar verde 5 gr
- zeama de la o lămâie
- ulei de măsline 50 ml
- maltodextrină 50 gr
- mix de salată 50 gr
- pâine cu semințe 100 gr
- sare, piper câteva grame
Mod de preparare
Gălbenușurile se pun într-un vas adânc, apoi se adaugă puțină zeamă de lămâie și puțin muștar dijon. Totul se omogenizează cu ajutorul unui blander. Apoi se adaugă uleiul de floarea soarelui, încet, încet în timp ce totul se omogenizează cu blanderul, până obținem o maioneză cremoasă. Maioneza se împarte în 3, o parte se amestecă cu tonul și caperele, altă parte se amestecă cu usturoiul și se face un ali-oli iar ultima parte se amestecă cu mustarul dijon, mărar verde tocat și puțină zeamă de lămâie.
Somonul se feliază, la fel și roastbeeful, ardeiul se coace în cuptor sau pe grill, apoi se curăță și se taie fășii. Pâinea se feliază și se rumenește puțin într-o tigaie, uleiul de măsline se amestecă cu maltodextrinaa până obținem o pudră ușoară.
Somonul se servește cu maioneza cu dijon și mărar, roastbeeful se servește cu maioneza cu ton, iar ardeii copți se acoperă cu ali-oli și se rumenesc puțin cu torța. Se decorează cu ulei de măsline deshidratat și se servește cu mixul de salată.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon