Bruschette cu de toate

Ingrediente

  • ardei kapia  1 buc
  • gălbenuș de ou crud  1 buc
  • gălbenuș de ou fiert  1 buc
  • usturoi  2-3 căței
  • ulei de floarea soarelui  100 ml
  • roastbeef   30 gr
  • ton conservă  30 gr
  • capere  10 gr
  • grav lax de somon  40 gr
  • muștar dijon 30 gr
  • mărar verde  5 gr
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline  50 ml
  • maltodextrină   50 gr
  • mix de salată  50 gr
  • pâine cu semințe  100 gr
  • sare, piper câteva grame

Mod de preparare

Gălbenușurile se pun într-un vas adânc, apoi se adaugă puțină zeamă de lămâie și puțin muștar dijon. Totul se omogenizează cu ajutorul unui blander. Apoi se adaugă uleiul de floarea soarelui, încet, încet în timp ce totul se omogenizează cu blanderul, până obținem o maioneză cremoasă. Maioneza se împarte în 3, o parte se amestecă cu tonul și caperele, altă parte se amestecă cu usturoiul și se face un ali-oli iar ultima parte se amestecă cu mustarul dijon, mărar verde tocat și puțină zeamă de lămâie.

Somonul se feliază, la fel și roastbeeful, ardeiul se coace în cuptor sau pe grill, apoi se curăță și se taie fășii. Pâinea se feliază și se rumenește puțin într-o tigaie, uleiul de măsline se amestecă cu maltodextrinaa până obținem o pudră ușoară.

Somonul se servește cu maioneza cu dijon și mărar, roastbeeful se servește cu maioneza cu ton, iar ardeii copți se acoperă cu ali-oli și se rumenesc puțin cu torța. Se decorează cu ulei de măsline deshidratat și se servește cu mixul de salată.

 

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *