Blini cu păstrăv afumat

Dacă aveți un păstrăv afumat de bună calitate, nu e musai să-l faceți pastă, eu doar îl rup în mână. Asta dacă este cremos și nu uscat de tot.

Ingrediente

Ingrediente uscate:

  • făină albă  450 gr.
  • drojdie  14 gr.
  • zahăr  10 gr.
  • sare  10 gr.

Ingrediente „ude”:

  • ouă 6 buc.
  • smântână  300 ml
  • lapte 55o ml

Topping :

  • păstrăv afumat   300 gr
  • smântână acră  100 gr
  • muguri de leurdă murați  30 gr
  • micro plante pentru decor

Mod de preparare

Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și laptele și se lasă la frigider cca. 2 ore. Albușurile se bat spumă și se încorporează încet-încet compoziției anterioare. Masa obținută trebuie să aibă consistența unei compoziții pentru clasicele clătite, doar puțin mai densă și mai aerată.

Într-o tigaie de teflon se încinge o lingură de ulei și se pune o lingură din compoziția de blini, se prăjește pe ambele părți, se scoate și se lasă la temperat.

Mugurii de leurdă se toacă mărunt și se amestecă cu smântâna, păstrăvul se desface de pe oase și se mărunțește.

În momentul servirii, pe blini se pune smântâna și peste smântână, păstrăvul. Se decorează cu micro plante.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns