Blini cu păstrăv afumat
Rețete / Blini cu păstrăv afumat
Ingrediente
Ingrediente uscate:
- făină albă 450 gr.
- drojdie 14 gr.
- zahăr 10 gr.
- sare 10 gr.
Ingrediente „ude”:
- ouă 6 buc.
- smântână 300 ml
- lapte 55o ml
Topping :
- păstrăv afumat 300 gr
- smântână acră 100 gr
- muguri de leurdă murați 30 gr
- micro plante pentru decor
Mod de preparare
Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și laptele și se lasă la frigider cca. 2 ore. Albușurile se bat spumă și se încorporează încet-încet compoziției anterioare. Masa obținută trebuie să aibă consistența unei compoziții pentru clasicele clătite, doar puțin mai densă și mai aerată.
Într-o tigaie de teflon se încinge o lingură de ulei și se pune o lingură din compoziția de blini, se prăjește pe ambele părți, se scoate și se lasă la temperat.
Mugurii de leurdă se toacă mărunt și se amestecă cu smântâna, păstrăvul se desface de pe oase și se mărunțește.
În momentul servirii, pe blini se pune smântâna și peste smântână, păstrăvul. Se decorează cu micro plante.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon