Vongole cu ghimbir în aburi de sake

Fără nicio grijă putem înlocui scoicile cu alt fel de scoici-rezultatul ar fi aproape similar. Sigur, respectând particularitățile fiecărui tip de produs. Dacă vrei să te riști de-a dreptul, poți folosi și o bucată de file de pește. Dar aici se schimbă puțin datele problemei.

Ingrediente

  • vongole 500 gr.
  • ghimbir proaspăt 30 gr.
  • ardei iute roșu 30 gr
  • coriandru verde o legătură
  • sake 200 ml.
  • zeamă de la o lămâie
  • sos soia 50 ml.

Mod de preparare

Ghimbirul de curăță și se toacă mărunt. Ardeiul și coriandrul se toacă mărunt și se lasă deoparte. Într-o oală se pun vongolele și peste ele se toarnă sake-ul, se dau la foc mic cca. 5 minute sau până când scoicile se deschid, iar cele care nu s-au deschis trebuie aruncate. Într-un wok se călește ghimbirul și ardeiul iute, apoi se adaugă vongolele fierte și se sotează cca. 3 minute. Odată timpul trecut, totul se stinge cu zeama în care au fiert vongolele, la care se mai adaugă și sosul de soia. Scoicile sunt gata când zeama de pe ele s-a evaporat aproape în totalitate. În momentul servirii, se presară cu coriandrul tocat și se stropesc cu zeama de lămâie.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!