Vongole cu ghimbir în aburi de sake

Fără nicio grijă putem înlocui scoicile cu alt fel de scoici-rezultatul ar fi aproape similar. Sigur, respectând particularitățile fiecărui tip de produs. Dacă vrei să te riști de-a dreptul, poți folosi și o bucată de file de pește. Dar aici se schimbă puțin datele problemei.

Ingrediente

  • vongole 500 gr.
  • ghimbir proaspăt 30 gr.
  • ardei iute roșu 30 gr
  • coriandru verde o legătură
  • sake 200 ml.
  • zeamă de la o lămâie
  • sos soia 50 ml.

Mod de preparare

Ghimbirul de curăță și se toacă mărunt. Ardeiul și coriandrul se toacă mărunt și se lasă deoparte. Într-o oală se pun vongolele și peste ele se toarnă sake-ul, se dau la foc mic cca. 5 minute sau până când scoicile se deschid, iar cele care nu s-au deschis trebuie aruncate. Într-un wok se călește ghimbirul și ardeiul iute, apoi se adaugă vongolele fierte și se sotează cca. 3 minute. Odată timpul trecut, totul se stinge cu zeama în care au fiert vongolele, la care se mai adaugă și sosul de soia. Scoicile sunt gata când zeama de pe ele s-a evaporat aproape în totalitate. În momentul servirii, se presară cu coriandrul tocat și se stropesc cu zeama de lămâie.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp