Ton cu ghimbir în abur de mirin
Rețete / Ton cu ghimbir în abur de mirin
Peștele gătit în abur este, poate, cea mai ușoară metodă de a găti un pește. Dacă nu aveți la îndemână mirin, se poate folosi vin alb sau chiar apă simplă, doar că gustul nu va fi același.
Ingrediente
- file de ton 200 gr.
- rădăcină de ghimbir proaspătă 100 gr.
- mirin 100 ml.
- sos soia 50 ml.
- orez basmati 40 gr.
Mod de preparare
Într-o cratiță sau oală de dimensiune medie, se pune mirinul și se dă la foc mic. În coșul de bambus se așază bucățile de ghimbir, peste care se pune fileul de ton. Coșul de bambus se așază deasupra cratiței și se acoperă cu capacul lui. Din momentul în care începe să fiarbă mirinul, peștele se lasă cca. 10 minute. Odată trecut timpul, coșul se ia de pe cratiță și se lasă cu capacul pus până în momentul servirii. Tonul trebuie să rămână „crud” în mijloc. Se servește cu orez fiert simplu, acompaniat de sosul soia și bucățile de ghimbir coapte împreună cu peștele.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon