Ton cu sos picant de lapte de cocos și banane

Pentru că, în general, cam toată lumea mânca ce le oferea pământul și anotimpul, nici polinezienii nu au făcut notă discordantă. Doar că, ei mai aveau la dispoziție și ce le dădea oceanul. Așa că, din copaci au luat nucile de cocos și bananele, de prin gradină legumele și din apă tonul, și, uite așa, a ieșit minunea asta cu gust din altă lume.

Ingrediente

  • file de ton – 200 gr.
  • o banană
  • o nucă de cocos întreagă
  • lapte de cocos  50 ml.
  • sos de roșii  50 ml.
  • o ceapă taiată cuburi
  • un cățel de usturoi
  • câteva steluțe de anason
  • un ardei iute mic
  • ghimbir proaspăt câteva grame
  • ulei de floare 50 ml.
  • sare
  • piper
  • zahăr

Mod de preparare

Într-o tigaie de teflon se încinge ceapa tăiată, ghimbirul și usturoiul, apoi se adaugă banana tăiată cuburi, ardeiul iute tăiat mărunt și steluțele de anason. Totul se sotează cca. 5 minute, apoi se adaugă sosul de roșii și laptele de cocos și se omogenizează cu ajutorul unei spatule de lemn. Se mai lasă la fiert 2-3 minute, apoi se adaugă bucata de ton care se sotează cca. 2 minute pe fiecare parte. La urmă adăugăm zahărul, sarea și piperul și verificăm gustul.
Cea mai indicată garnitură pentru acest preparat este orezul simplu.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!