Tortellini cu trufe și biscuiți de parmezan

Rețeta de bogați e cu trufele proaspăt rase, iar pentru săraci, adică noi, se pot pune verdețuri precum busuioc sau salvie.

Ingrediente

  • tortellini 150 gr.
  • ulei de măsline 20 ml.
  • trufe 5 gr.
  • parmezan 20 gr.
  • smântână lichidă 50 ml.
  • vin alb 20 ml.
  • usturoi 5 gr.
  • ceapă 20 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Tortellini se fierb în apă cu sare. Într-o tigaie cu ulei de măsline se călesc ceapa și usturoiul tocate mărunt, apoi se adaugă vinul alb și se mai sotează cca. 2 minute; ulterior se adaugă smântâna lichidă și, la urmă, puțin parmezan ras. Pentru biscuiți: parmezanul se rade fin, se așază pe o hârtie cerată și se coace în cuptor cca. 5 minute.
Pastele se scurg și se trag la tigaie cu sosul de smântână. În momentul servirii se adaugă biscuiții de parmezan și trufele proaspăt rase.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!