Tortellini cu trufe și biscuiți de parmezan
Rețete / Tortellini cu trufe și biscuiți de parmezan
Rețeta de bogați e cu trufele proaspăt rase, iar pentru săraci, adică noi, se pot pune verdețuri precum busuioc sau salvie.
Ingrediente
- tortellini 150 gr.
- ulei de măsline 20 ml.
- trufe 5 gr.
- parmezan 20 gr.
- smântână lichidă 50 ml.
- vin alb 20 ml.
- usturoi 5 gr.
- ceapă 20 gr.
- sare, piper
Mod de preparare
Tortellini se fierb în apă cu sare. Într-o tigaie cu ulei de măsline se călesc ceapa și usturoiul tocate mărunt, apoi se adaugă vinul alb și se mai sotează cca. 2 minute; ulterior se adaugă smântâna lichidă și, la urmă, puțin parmezan ras. Pentru biscuiți: parmezanul se rade fin, se așază pe o hârtie cerată și se coace în cuptor cca. 5 minute.
Pastele se scurg și se trag la tigaie cu sosul de smântână. În momentul servirii se adaugă biscuiții de parmezan și trufele proaspăt rase.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon