Penne cu hribi

Pastele astea și cele cu piept de pui în sos alb !!!! au prins cel mai bine pe la noi, nu pentru că le-am gătit noi bine, ci mai degrabă pentru că aduc mult cu papricașurile de pe la noi, așa că le-am adoptat imediat.

Ingrediente

  • penne 100 gr.
  • hribi 100 gr.
  • ceapă 30 gr.
  • usturoi 5-10 gr.
  • smântână lichidă 60 ml.
  • vin alb 20 ml.
  • pătrunjel câteva grame
  • parmezan câteva grame

Mod de preparare

Pastele se fierb cca. 10 minute sau până sunt al dente. Într-o tigaie de teflon se călesc într-o lingură de ulei ceapa, usturoiul și ciupercile. Totul se sotează cca. 3 minute, iar mai apoi se stinge cu puțin vin alb și se mai lasă la scăzut 2 minute. Odată timpul trecut, peste ciuperci se mai adaugă un polonic de apă sau zeamă de pui/legume și se lasă la fiert cca. 5 minute, sau până când zeama a scăzut aproape în totalitate. La urmă se adaugă smântâna lichidă și se toarnă sosul peste paste. În momentul servirii se adaugă parmezan și pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp