Tagliatelle nero di seppia cu ton și roșii uscate
Rețete / Tagliatelle nero di seppia cu ton și roșii uscate
Contrar aparențelor și vorbelor din bătrâni, pastele negre nu sunt preparate specifice pomenilor și înmormântărilor :). Sunt paste colorate cu cerneală de sepie. Dacă sunt proaspete și au fost colorate natural, pastele o să și aibă un ușor gust de mare.
Ingrediente
- tagliatelle proaspete 150 gr.
- ton roșu 100 gr.
- roșii uscate 20 gr.
- capere 5 gr.
- salvie 5 gr
- ulei de măsline 10 ml.
- sare, piper
Mod de preparare
Pastele se fierb al dente. Roșiile și caperele se taie mărunt. Tonul se taie în cuburi mari. Într-o tigaie se călesc roșiile și caperele în puțin ulei de măsline. La urmă se adaugă cuburile de ton. Când pastele sunt fierte, se pun în tigaie și totul se sotează cca. 1 minut. La urmă se adaugă puțină salvie tocată mărunt.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon