Linguine cu fructe de mare

Nu aș vrea să ne blocăm doar la astea două ingrediente de bază (creveți și midii). Hai să fim optimiști și să ne gândim că putem schimba cu orice, cum ar fi pește, vongole și chiar cozi de raci, restul se reglează din pilă sau vin. Doamne ajută!

Ingrediente

  • linguine 100 gr.
  • midii 100 gr.
  • creveți 100 gr.
  • ardei iute 10 gr.
  • usturoi 5 gr.
  • roșii 150 gr.
  • busuioc 3 gr.
  • vin alb 20 ml.
  • ulei de măsline 10 ml.
  • lămâie 30 gr.
  • zeamă de pește
  • sare, piper

Mod de preparare

Pastele se fierb al dente. Roșiile se taie concasse, apoi se amestecă cu usturoiul și ardeiul iute. Totul se călește într-o tigaie cu ulei de măsline, la care se adaugă fructele de mare, apoi totul se stinge cu vin alb. La urmă se adaugă puțină zeamă de pește, se asezonează și se adaugă pastele fierte. Se lasă pe foc încă 1-2 minute, până ce surplusul de lichid s-a evaporat.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!