Linguine cu creveți și usturoi

Italienii au reguli foarte stricte când vine vorba de a pune macaroane împreună cu sosuri. Nu merge orice cu orice. Linguinele merg numai cu anumite chestii, numai unele paste merg la cuptor etc ... Noi, pe de altă parte, suntem mai indulgenți. Orice macaroană merge cu orice sos, mai ales cu de ăla de smântână :)

Ingrediente

  • linguine 100 gr.
  • creveți black tiger 200 gr.
  • cognac  30 ml.
  • roșii 100 gr.
  • usturoi 5 gr.
  • busuioc 5 gr.
  • ulei de măsline 20 ml.
  • lămâie 30 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Pastele se fierb. Creveții se curăță. Într-o tigaie se călesc carapacele, se flambează și se acoperă cu 100 ml. de apă; se lasă să se reducă. Într-o tigaie se călește usturoiul, apoi se adaugă creveții și la urma roșiile concasse. Când s-au rumenit creveții, se adaugă puțin supă de pe carapace și, după caz, zeamă de lămâie. La urmă se asezonează și se adaugă busuioc proaspăt.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!