Creveți cu shiitake și paste Soba

După cum menționam și în altă postare, dacă nu ai ciuperci uscate prin cămară, nu ești om serios. Aici intră și ciupercile asiatice, cum ar fi: shiitake, urechi de lemn etc ...

Ingrediente

  • creveți 200 gr.
  • paste soba 100 gr.
  • ghimbir 10 gr.
  • ceapă verde 20 gr.
  • ciuperci shiitake 5 gr.
  • susan negru 2 gr.
  • sos de soia 10 ml.
  • sos mirin 10 ml.

Mod de preparare

Pastele se fierb al dente. Ciupercile deshidratate se pun în apă și se lasă la hidratat cca. 30 de minute. Ghimbirul și ceapa se curăță și se taie fâșii. Într-un wok se călesc legumele, apoi se adaugă creveții și ciupercile tăiate felii. Se adaugă puțină apă de pe ciuperci, sos mirin și puțin sos de soia. La urmă se adaugă pastele fierte și susanul negru.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp