Paste cu vongole și pesto
De cele mai multe ori, vongolele au resturi de nisip în ele. Așa că, înainte să le gătiți le puteți lăsa într-un vas cu apă rece aproximativ o oră.
Ingrediente
- linguine 100 gr.
- vongole 200 gr.
- ulei de măsline 30 ml.
- vin alb 30 ml.
- muguri de pin 10 gr.
- busuioc verde 10 gr.
- parmezan 30 gr.
- sare de mare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Pastele se fierb al dente. Din busuioc, ulei, parmezan și mugurii de pin prăjiți se face un pesto. Vongolele se spală, apoi se trag la tigaie, apoi se stropesc cu vinul alb și se fierb până se deschid scoicile. Scoicile deschise se trag la tigaie cu pesto-ul de busuioc și apoi se amestecă cu pastele fierte, se asezonează.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon
DIN ACEEASI CATEGORIE
FII SOCIAL!
Share on facebook
Share on whatsapp