Paste cu piept de rață și pesto de busuioc

Asta nu-i tocmai o rețetă clasică italiană. E mai degrabă o rețetă clasică din ce ai prin frigider :).

Ingrediente

  • spaghetti 100 gr.
  • piept de rață 100 gr.
  • busuioc verde 10 gr.
  • parmezan 30 gr.
  • semințe de pin 10 gr.
  • ulei de măsline 20 ml.
  • sare, piper

Mod de preparare

Pastele, dacă sunt uscate, se fierb cam 8-10 minute, în funcție de tipul lor. Pieptul de rață se rumenește la tigaie, câte 3 minute pe fiecare parte. Apoi se lasă pe tocător la odihnit vreo 2 minute, apoi se taie felii. Din busuioc, ulei de măsline, parmezan și mugurii de pin prăjiți, se face un pesto. Pastele se trag la tigaie cu puțin ulei de măsline, apoi se pun în farfurie, iar apoi se adaugă pesto-ul de busuioc și peste pieptul de rață.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!