Tagliatelle verzi cu salvie și unt

Pastele colorate se obțin prin amestecarea aluatului de bază cu diverse piureuri sau sucuri colorate din plante și legume. De obicei, pastele verzi sunt amestecate cu spanac. Primăvara, când o să aveți timp și leurdă la îndemână, vă recomand să faceți pastele verzi cu puțin piure de leurdă, raiul pe pământ.

Ingrediente

  • tagliatelle proaspete 150 gr.
  • parmezan 20 gr.
  • unt 30 gr.
  • salvie 5 gr.
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pastele se fierb în apă cu sare, iar pentru că sunt proaspete, timpul de fierbere este de maxim 3-4 minute. După ce s-au fiert, se scurg. Untul și salvia tocată se trag la tigaie, apoi se adaugă pastele și se mai gătește toată treaba vreun minut. La urmă se adaugă parmezan răzuit și piper proaspăt măcinat.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!