Supă picantă de dovleac, porumb și stafide

Tocană vegetariană după posibilități, limitate de altfel. Că dacă era abundență, scăpam în oală o afumătură, ceva și puțină cărniță. Dar nu îmi pare rău și nici sper că nici vouă, dacă o să o încercați. Doamne ajută!

Ingrediente

  • porumb 300 gr.
  • dovleac 300 gr.
  • stafide 10 gr.
  • piersici compot 30 gr.
  • ceapă 50 gr.
  • usturoi 5 gr.
  • ardei gras 30 gr.
  • coriandru verde 5 gr.
  • chili 2 gr.
  • ulei de măsline 10 ml.
  • sare, piper
  • zahăr 5 gr.

Mod de preparare

Ceapa, ardeiul și usturoiul se toacă mărunt. Dovleacul se curăță și se taie în cuburi, știuletele de porumb se taie în rondele de cca. 2 cm. Legumele se călesc în ulei, apoi se adaugă dovleacul și praful de chili, totul se rumenește. Mai apoi se adaugă apa, stafidele, piersicile și rondelele de porumb. Totul se fierbe până se-nmoaie bucățile de dovleac. La urmă se asezonează, se echilibrează gustul picant cu puțin zahăr și, în momentul servirii, se adaugă coriandru proaspăt tocat din abundență.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp