Supă de creveți cu dovleac, curry și lapte de cocos

Dacă ești în afara sezonului de toamnă-iarnă și nu mai găsești dovleac plăcintar, poți liniștit să înlocuiești dovleacul cu un cartof dulce.

Ingrediente

  • creveți 200 gr.
  • dovleac 200 gr.
  • ghimbir 10 gr.
  • usturoi 5 gr.
  • ardei iute 5 gr.
  • praf curry 5 gr.
  • lapte de cocos
  • sare, piper
  • ulei 10 ml.

Mod de preparare

Creveții se curăță. Dovleacul se curăță și se porționează. Într-o cratiță se pun la călit: dovleacul, usturoiul și ghimbirul, apoi se adaugă ardeiul iute și praful de curry. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert până se-nmoaie dovleacul. Se adaugă creveții și laptele de cocos și totul se mai fierbe cca. 3 minute. Se asezonează și se servește fierbinte.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!