Supă de rață cu shiitake și yakisoba

Nu toți sunt prieteni cu gustul pământiu al ciupercilor shiitake. Dacă îți place supa și vrei să înlocuiești ciupercile, poți adăuga la zeamă o lingură de pastă miso și te-ai scos.

Ingrediente

  • piept de rață 200 gr.
  • paste yakisoba 50 gr.
  • ciuperci shiitake uscate 5 gr.
  • sos de soia 10 ml.
  • mirin 10 ml.
  • boboci de trandafir 3 buc.
  • chili 1 gr.

Mod de preparare

Într-un bol cu apă se lasă la hidratat ciupercile. Pieptul de rață se porționează. Într-o cratiță se pun la fiert pieptul de rață, ciupercile hidratate, chili-ul și bobocii de trandafir. Se lasă să fiarbă până se-nmoaie ciupercile. Zeama se strecoară, se pune din nou în cratiță și se adaugă mirinul și sosul de soia. Ciupercile se taie fâșii, iar pieptul de rață cuburi. Se mai dă totul, o dată, în clocot. Pastele se fierb separat și se adaugă la urmă supei.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp