Supă de rață, dovleac și hribi
Rețete / Supă de rață, dovleac și hribi
Zamă bună pe timp de iarnă. Dacă vrei să scoată toate relele din tine, pune și niște fulgi de chili. Musai o să ai nevoie și de o batistă :).
Ingrediente
- carne de rață, de preferință piept 200 gr.
- dovleac plăcintar 150 gr.
- hribi uscați 10 gr.
- morcovi 100 gr.
- țelină 50 gr.
- păstârnac rădăcină 50 gr.
- sare, piper
Mod de preparare
Carnea de rață se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se porționează. Totul se pune la fiert într-o oală de dimensiuni medii. Se fierbe până se înmoaie carnea și dovleacul. Din când în când se spumează. Aproape de final, se adaugă hribii uscați. La urmă se strecoară supa; morcovii, păstârnacul și țelina se îndepărtează, iar restul de ingrediente se pun în zeamă și se asezonează.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon