Supă de rață, dovleac și hribi

Zamă bună pe timp de iarnă. Dacă vrei să scoată toate relele din tine, pune și niște fulgi de chili. Musai o să ai nevoie și de o batistă :).

Ingrediente

  • carne de rață, de preferință piept 200 gr.
  • dovleac plăcintar 150 gr.
  • hribi uscați 10 gr.
  • morcovi 100 gr.
  • țelină 50 gr.
  • păstârnac rădăcină 50 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Carnea de rață se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se porționează. Totul se pune la fiert într-o oală de dimensiuni medii. Se fierbe până se înmoaie carnea și dovleacul. Din când în când se spumează. Aproape de final, se adaugă hribii uscați. La urmă se strecoară supa; morcovii, păstârnacul și țelina se îndepărtează, iar restul de ingrediente se pun în zeamă și se asezonează.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!