Supă de ceapă
Rețete / Supă de ceapă
Ce faci când ai o ceapă, o "coajă" uscată de parmezan și o pâine veche de 4 zile? Gătești o supă de ceapă, un fel de mâncare din resturi, cu costuri reduse și foarte repede de pus pe masă.
Ingrediente
- ceapă albă 100 gr.
- cimbru verde 2 crenguțe
- unt 30 gr.
- câteva felii de pâine/ baghetă
- coajă de parmezan
- zeamă de oase/ supă de vită 300 ml.
- sare, piper
Mod de preparare
Ceapa se taie julien, apoi se călește în unt, se mai adaugă și cimbrul și totul se rumenește până când ceapa devine sticloasă. Apoi se adaugă supă de oase și se lasă la foc mic cca. 10 minute. Pâinea se taie felii, parmezanul se răzuiește mărunt. Când supa este gata se asezonează, se pune într-un bol termorezistent, iar deasupra se pun feliile de pâine și parmezanul ras. Totul merge la cuptor cca. 5 minute.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon