Supă de ceapă

Ce faci când ai o ceapă, o "coajă" uscată de parmezan și o pâine veche de 4 zile? Gătești o supă de ceapă, un fel de mâncare din resturi, cu costuri reduse și foarte repede de pus pe masă.

Ingrediente

  • ceapă albă  100 gr.
  • cimbru verde  2 crenguțe
  • unt 30 gr.
  • câteva felii de pâine/ baghetă
  • coajă de parmezan
  • zeamă de oase/ supă de vită  300 ml.
  • sare, piper

Mod de preparare

Ceapa se taie julien, apoi se călește în unt, se mai adaugă și cimbrul și totul se rumenește până când ceapa devine sticloasă. Apoi se adaugă supă de oase și se lasă la foc mic cca. 10 minute. Pâinea se taie felii, parmezanul se răzuiește mărunt. Când supa este gata se asezonează, se pune într-un bol termorezistent, iar deasupra se pun feliile de pâine și parmezanul ras. Totul merge la cuptor cca. 5 minute.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp