Chowder de midii
Rețete / Chowder de midii
Nu știu de ce, dar chowderele nu prea au prins pe la noi, cel puțin nu în meniurile unde l-am propus eu. Mă miră tare, pentru că din foarte multe puncte de vedere chowderul duce foarte tare cu ciorbele noastre cu îngroșală albă.
Ingrediente
- midii 300 gr.
- praz 20 gr.
- ceapă 20 gr.
- ardei colorat 20 gr.
- unt 20 gr.
- smântână lichidă 50 ml.
- cimbru 3 gr.
- porumb boabe 50 gr.
- zeamă de oase (pui/pește)
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare
Ceapa, ardeiul și prazul se taie cuburi, se călesc în unt cu cimbru, apoi se adaugă scoicile. Apoi, pe rând, se adaugă puțină supă de pui și se gătește circa 2-3 minute. Mai la urmă se adaugă smântâna lichidă, apoi porumbul și se asezonează. În momentul servirii se adaugă zeama de lămâie.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon