Cremă de conopidă cu mousse de păstrăv afumat

Supa asta îi bună și fără pasta de pește, chiar îi :) Dacă o vrei vegetariană, dar totuși cu un iz de afumat, îți poți afuma conopida înainte să o pui la fiert.

Ingrediente

  • conopidă  200 gr.
  • smântână lichidă 50 ml.
  • păstrăv afumat 50 gr.
  • unt 10 gr.
  • ulei de măsline 20 ml.
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • usturoi 10 gr.
  • ceapă 20 gr.
  • pătrunjel verde câteva frunze
  • ardei roșu 20 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Conopida, ceapa și usturoiul se curăță, se spală apoi se pun la călit în puțin ulei de măsline. Când s-au rumenit, se acoperă cu apă și se lasă la fiert până ce se-nmoaie conopida. Păstrăvul, zeama de lămâie și untul se procesează într-un blender până obținem o cremă omogenă. Din pătrunjel și o parte de ulei se face o emulsie, la fel se face cu ardeiul roșu, se emulsionează cu puțin ulei, la urmă se asezonează ambele. Din pielea păstrăvului se fac câteva chipsuri pentru decor. Când s-a fiert conopida, se pasează cu un blender, iar la urmă se adaugă smântâna lichidă și se asezonează. În momentul servirii, în centrul farfuriei se așază pasta de pește, apoi se tornă crema și, la urmă, se decorează cu emulsiile de pătrunjel, ardeiul și chipsurile din pielea peștelui.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!