St. Jacques cu ceapă roșie, praz și emulsie ușoară de cimbru
Rețete / St. Jacques cu ceapă roșie, praz și emulsie ușoară de cimbru
Ingrediente
- scoici st. Jacques 3 buc.
- ceapă roșie 1 buc.
- praz 1 buc.
- bacon 30 gr.
- unt 50 gr.
- cimbru 1 crenguță
- lecitină de soia 2 gr.
- sare, piper după gust
Mod de preparare
Ceapa și prazul se taie julien, apoi se călesc în unt. Când ceapa se înmoaie, se adaugă sarea, piperul și o parte din cimbru. Scoicile se crestează cu vârful unui cuțit foarte ascuțit, apoi se rumenesc în puțin unt. La urmă se asezonează. Restul de cimbru se pune la fiert în 100 de ml. de apă. Se lasă la fiert cca. 10 minute, apoi se ia de pe foc, se asezonează și se adaugă puțin unt. Infuzia se lasă la răcit. Când ajunge la temperatura camerei, se adaugă lecitina de soia și totul se omogenizează cu ajutorul unui blender vertical. Baconul se taie în felii foarte subțiri și se dă la cuptor cca. 5 minute sau până când se rumenește. Cu ajutorul unei forme circulare se așază sote-ul de ceapă și praz în 3 „turnulețe”. Scoicile se așază deasupra lor, se ornează cu câteva micro-plante și se acoperă cu emulsia de cimbru. Feliile de bacon se așază între „turnulețe”.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon