Risotto cu midii de râu și roșii uscate

La un moment dat eram tare mirat că nu prea se folosesc midiile de râu, apoi mi-am revenit repede, pentru că nici cele de mare nu se prea foloseau. Mai nou, avem acces la midii din Marea Neagră și, dacă ești de treabă și ai prieteni buni, mai faci rost și de câte o mână de midii de râu.

Ingrediente

  • orez camolino 60 gr.
  • midii 100 gr.
  • roșii uscate la soare 20 gr.
  • coriandru 10 gr.
  • ulei de măsline 10 ml.
  • supă de oase 500 ml.
  • ceapă 30 gr.
  • usturoi 10 gr.
  • vin alb 50 ml.
  • sare 5 gr.
  • parmezan 20 gr.
  • unt 20 gr.

Mod de preparare

Midiile se spală și se curăță. Într-o cratiță se pun la călit ceapa și usturoiul. Când ceapa se înmoaie, se adaugă midiile și roșiile uscate și se stropește cu puțin vin alb. Se sotează cca. 3 minute, apoi se adaugă orezul și se mai sotează încă 3 minute. Apoi treptat se adaugă câte un polonic de supă de oase și se amestecă constant. Când orezul s-a fiert, se adaugă parmezan ras și unt. Totul se omogenizează bine, se ia de pe foc și se acoperă cu un capac cca. 3 minute. În momentul servirii, se presară cu coriandru proaspăt tocat.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp