Saltado de polpo

Ca și în cazul shawarmei, saltado de polpo sau de vită, rețete clasice peruane, sunt cu de toate :). Destul de anormal pentru noi, destul de normal pentru niște oameni care nu mănâncă pâine, dar urcă și coboară piscurile cu aer rarefiat ale Anzilor.

Ingrediente

  • caracatiță 200 gr.
  • roșii tăiate cuburi  2 buc.
  • unt 2 linguri
  • ceapă 2 buc.
  • usturoi tocat 2 căței
  • sare
  • piper
  • cartofi 200 gr.
  • coriandru verde 1 legătură
  • ceapă verde 2-3 fire
  • roșii 2 buc
  • Worcestershire sauce 10 ml.
  • sos de soia 20 ml.
  • vin alb 1/4 cană
  • ulei de floarea soarelui  1/4 cană
  • ardei gras roșu 1/2 bucăți

Mod de preparare

Caracatița se spală, apoi se freacă bine cu sare. Se pune la fiert circa 25 de minute, verificând, din când în când, dacă este gata. Dacă se fierbe prea tare sau prea puțin, carnea de caracatiță rămâne tare.
Când este gata, caracatița se scoate din apă și se curăță de pielea de culoare închisă care a rămas pe suprafața ei. Se taie capul și se separă tentaculele. Tentaculele se taie julien.
Cartofii se curăță și se taie julien, apoi se prăjesc în ulei de floarea soarelui, după care se scot și se scurg.
Într-un wok se pune uleiul, apoi se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul, caracatița gătită, ardeiul julien, ceapa verde și roșiile tăiate cuburi. Totul se rumenește cca. 2 minute, apoi se adaugă vinul alb și se gătește până se evaporă vinul; ulterior se adaugă restul de ingrediente și, la urmă, cartofii pai. Totul se trage la wok până când se omogenizează. La urmă se adaugă coriandru verde tocat.
Se servește cu orez alb.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp